duminică, 28 aprilie 2013

LIGA 1 • CEAHLĂUL - U CLUJ 2-1

Nemţenii au învins, aseară, din nou o contracandidată în zona roşie a clasamentului. Constantinescu a fost un lider total, pasă şi gol de 3 puncte.

Duelul fierbinte al celor care sînt ameninţaţi cu retrogradarea a fost cîştigat de către elevii lui Costel Enache. Totul a funcţionat aproape perfect pentru moldoveni. Au venit şi golurile, s-a trecut cu brio peste oportunităţile mari irosite, iar în apărare s-au împletit providenţa cu şansa. Mai întîi, Golubovici, în minutul 3, a avut o ocazie imensă, însă Niculescu a fost excelent.

Constantinescu a arătat de ce este unul dintre cei mai în formă fotbalişti ai Ligii 1: a pasat decisiv, apoi a înscris, cu un şut fulminant. Între cele două reuşite ale gazdelor, care au adus liniştea printre moldoveni, Miron a avut o paradă fantastică, la reluarea cu capul a lui Ninu, apoi a avut noroc întrucît Tony a dormit pe el, la respingere.

Portarul amfitrionilor a fost atent şi la şutul-bombă al lui Ciupe, 63, care a încercat să-şi mai răscumpere din neatenţia de la golul doi al galben-negrilor. N-au mai avut ce face, nici el, nici Marc, la golul clujenilor, Tony şi Nicola fiind pe conştiinţa celorlalţi moldoveni din apărare.

Iar meciul a devenit şi mai deschis, Ceahlăul încercînd să dea lovitura de graţie, iar ardelenii sperînd într-un come back spectaculos. S-a încheiat într-un ritm alert, dar numai moldovenii au plecat fericiţi spre case.

Balaj out, Mazilu slab
Cristi Balaj trebuia să conducă meciul de ieri, dar n-a rezistat durerilor la spate, astfel că, înainte cu o jumătate de oră de startul meciului, a decis să rămînă "rezervă", iar Florin Mazilu a trecut "central".

Ultimul a avut două erori importante în prima repriză: în minutul 4 a acordat doar cartonaş galben lui Hidişan, deşi reluările TV arată că jucătorul lui U îl loveşte cu palma peste faţă pe Stana, iar în minutul 18 l-a avertizat cu cartonaş pe Achim, considerînd că acesta a simulat în careul advers. Reluările TV au arătat că portarul clujenilor l-a lovit pe adversar şi trebuia să dicteze penalty.

9 pase decisive are Constantinescu, mijlocaşul Ceahlăului fiind primul într-un clasament al jucătorilor din Liga 1 la acest capitol

11 puncte au obţinut moldovenii în 2013, dintre care 9 în ultimele 3 partide acasă, victorii cu Severin, cu Chiajna şi cu U Cluj

"Victorie mare din punct de vedere psihologic. Sperăm să ne salvăm" (Costel Enache, antrenor Ceahlăul)

"Acasă, ne mobilizează publicul. Dar încă nu sîntem liniştiţi, mai e mult pînă să scăpăm de emoţii. Putem face surprize plăcute în meciurile următoare" (Andrei Dumitraş, fundaş Ceahlăul)

"Fotbalul e pe goluri şi pe puncte, am pierdut un meci important. Era bun un punct. Oricum, sperăm la evitarea retrogradării" (Ionel Ganea, antrenor U Cluj)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Miniprix.ro Autonom.ro

Bloguri, Bloggeri si Cititori
Blog