duminică, 28 aprilie 2013

LIGA 1 • RAPID - SEVERIN 1-0

Rapidul a învins-o pe Severin cu golul lui Ioniţă şi a ajuns la al 7-lea meci consecutiv fără înfrîngere în Liga 1.

La aproape 90 de ani de la înfiinţare, în aceste zile, cînd Rapidul joacă în Giuleşti fără spectatori şi cu jucători neplătiţi, meciurile lui aduc cu miuţele din spatele blocului. Alb-vişiniii au puterea de a băga clubul în faliment, dar joacă de plăcere sau, să zicem, pe datorie.

Severinul, simţind fiorii retrogradării, acuză o presiune puternică, deşi tribunele sînt goale. Chiar şi aşa, oltenii au prima şansă, însă Pecanha reţine şutul lui Velcovici (8). Conducerea le-a furat visul de a se califica în Europa, iar LPF le-a luat fanii, dar giuleştenii şi-au păstrat orgoliul.

Mai întîi, Ioniţă, ăl' mic, trimite puternic de la distanţă (10), apoi Roman nu-l învinge pe Panagopoulos (11). Costea poate deschide scorul. Din 10 metri trage în bălării. La poarta cealaltă, Roman îşi mai încearcă o dată norocul, driblează toată apărarea Severinului, însă îl ia la ţintă pe goalkeeper-ul grec.

Se joacă frumos, calm, fără nervii de acum două săptămîni, cînd Steaua era aici. Doar Teo strică atmosfera de miuţă, deciziile sale îi scot din minţi pe toţi. Ioniţă, "neamţul", iese şi el în prim-plan cu un şut frumos ce şterge transversala (31).

O bară frumoasă, păcat că n-are cine să o admire. Şi vine golul, unul urît, cum nu-i place Giuleştiului. Durimel pasează aiurea spre portar, fostul vîrf de la Koln interceptează, trece pe lîngă Panagopoulos şi marchează (38): 1-0! Roman, cel de la Severin, are şansa egalării, în două rînduri, prima oară trimite cu capul pe lîngă (43), apoi e blocat de Pecanha (45).

Mitanul secund debutează cu încă o ocazie a aceluiaşi Ioniţă, apoi linişte! Şi, cînd meciul părea că se duce spre o victorie fără emoţii a alb-vişiniilor, Abrudan e eliminat (58). Costea şutează din lovitură liberă, imită execuţia lui Herea cu Steaua, însă Pecanha nu-i Tătăruşanu şi respinge în corner (59).

Obişnuiţi să evolueze în inferioritate, mai ales după victoria de la Constanţa, din etapa trecută, alb-vişiniii se închid bine şi mizează pe cartea contraatacului şi şuturi de la distanţă.

"Ne-am întrebuinţat serios şi e o victorie frumoasă. Pe teren, ne gîndim doar la fotbal, nu la bani. Ne facem datoria. În vară sînt liber, o să văd ce va fi după" (Alexandru Ioniţă, atacant Rapid)

"Am cîştigat cu trudă, în spiritul Rapidului. Conducerea ar fi trebuit să facă apel, ca să jucăm cu spectatori. Dacă e nevoie, facem noi, fotbaliştii, chetă, găsim o soluţie" (Cristian Oros, fundaş Rapid)


Teo i-a enervat pe toţi
Rapidiştii au solicitat o lovitură de pedeapsă în minutul 13, la o intervenţie a lui Velcovici asupra lui Grigorie. "Centralul" Teo Crăciunescu a fluierat şi a dus mîna spre punctul cu var, dar s-a răzgîndit instantaneu şi, alergînd spre locul incidentului, a dictat lovitură liberă directă de la marginea careului!

Reluările TV au demonstrat că a greşit, faultul petrecîndu-se la doi metri în interiorul suprafeţei de pedeapsă. Teo s-a "revanşat" în minutul 41, cînd a oprit jocul pentru a dicta fault, în loc să lase avantaj, cînd Mihai Roman de la Severin scăpase singur cu Pecanha. Eliminarea lui Abrudan a fost corectă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Miniprix.ro Autonom.ro

Bloguri, Bloggeri si Cititori
Blog